Bevezetés

Napjaink vásárlói és fogyasztói folyamatosan a hozzáadott értéket keresik a megvásárolt termékekben, és ez alól a kártyajáték sem élvez kivételt.
A nyomdaipar speciális technikák és anyagok alkalmazásával sok lehetőséget kínál, hogy hozzáadott értéket biztosíthassunk a nyomtatott termékeknek. A design-hoz optimális nyomtatási technika vagy kombináció megtalálása olykor igen nehéz, nagy kihívást jelentő feladat.
A Cartamundi szakértői örömmel segítenek Önnek , hogy megtalálja kártyajátékához vagy társasjátékához legjobban illeszkedő technikákat.

Alapanyag

Alapanyag minősége és tulajdonságai jelentősen befolyásolják a kártyajáték képi eredményét és megjelenését.
Az alapanyag fehérsége határozza meg, hogy a nyomtatott terméken végül hogy fognak kinézni a színek.
A felület simasága a nyomtatás élességére van hatással.
Az alapanyag fényes felülete fontos szerepet játszik abban, hogy a grafika mennyire lesz éles és élénk a sokszorosítás során.
Annak érdekében, hogy a kártya előlapja ne látszódjon át a kártya hátulján, az alapanyag közepére egy speciális nem átlátszó réteget helyeznek.
Végül, de nem utolsósorban az alapanyag merevsége határozza meg a kártyák tartósságát és használhatóságát.

Speciális nyomdai eljárások
 

Ofszet festékek

A hagyományos nyomdafestékek (CMYK) elsődlegesen a grafika és a kép sokszorosítására szolgálnak.
Speciális festékek használata növeli a nyomtatási design vonzerejét, és hozzáadott értéket biztosítanak a készterméknek. A Cartamundi speciális festékek széles választékát kínálja Önnek.

Selyem szitanyomás

A Cartamundi fő nyomtatási módszere az ofszet eljárás és festékek. Ezen kívül gyakran alkalmazunk selyem szitanyomási módszereket az ofszet nyomtatással nem elkészíthető, további hatások megvalósítása érdekében. A selyem szitanyomás széles választékát kínáljuk, ezzel kapcsolatban keressen minket bátran.

Tinta Piros Nyomtatás
 

Lakkok

A nyomat bevonatát képező lakkok alkotják a nyomtatott termékeken található legfelső réteget. Lehetnek vizes bázisúak, vagy oldószer alapúak.
A nyomtatott termékeken a lakkokat általában a nyomat védelme érdekében használják. A nyomtatott anyag lakkréteg nélkül könnyen bepiszkolódik és az íven található képek könnyen megsérülhetnek.
Adott képi hatás eléréséhez lehet kombinálni kétféle lakkot, lehet használni színezőanyagot vagy fóliát stb. .
A lakkot lehet használni a nyomtatott termék egyik vagy mindkét oldalán, fényes vagy matt felület kialakítása vagy bizonyos képi elemek kiemelése érdekében.
A lakk növeli a kártyák csúszósságát is. Egyes lakkok csúszósabbá teszik a kártyákat. Az ilyen kártyákkal sokkal jobb játszani.

Fóliák

Fémfóliák széles választékát kínáljuk a kártyák és a csomagolás grafikai elemeinek kiemeléséhez. Ez a leggyakrabban használt technikák egyike, amellyel megkülönböztetheti a speciális, ritka kártyákat egy gyűjteményben. Ez egyes technikákra más megjelenés, gyártási technológia és ár vonatkozik. A fólia és a többi rész gyártási technológiája ugyanazon az elven alapul: egy nagyon vékony fémfólia réteget ragasztanak a nyomtatási ívre. A ragasztó felvihető a lap teljes hátuljára vagy pontokban, meleg vagy hideg ragasztóval.

Felületképzés

A speciális felületképzési technikák további lehetőségeket nyújtanak a kártyák hozzáadott értékének növeléséhez. A felületképzési technikákat más speciális technikákkal kombinálva is lehet alkalmazni, de egyes kombinációk alkalmazásának műszaki jellegű korlátai lehetnek (az egyes felületképzési technikáknál feltüntetett módon).

Kérjük, lépjen velünk kapcsolatban
az alábbi űrlap kitöltésével!